Ainekset |
|
1 kpl |
Sunnuntai Lehti- ja torttutaikinalevyjä
|
Luumurahka |
|
1 prk |
laktoositonta kermaa
|
2 tl |
vanilliinisokeria
|
1 prk |
laktoositonta rahkaa
|
1 prk |
luumumarmeladia
|
Tuulihattutaikina |
|
50 g |
Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
|
1 dl |
vettä
|
1 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1½ |
munaa
|
Valmistusohje
1.Ota Lehti- ja torttutaikinalevyt sulamaan.
2.Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja vanilliinisokeri.
3.Sekoita rahka ja luumumarmeladi. Yhdistä kermavaahdon kanssa. (Voit siirtää täyteen tyllalla varustettuun pursotin pussiin). Laita kylmään odottamaan.
4.Valmista tuulihattutaikina kuumentamalla kattilassa vesi ja margariini. Lisää joukkoon jauhot yhdellä kertaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita niin kauan, että taikina irtoaa kattilan reunoilta.
5.Anna taikinan jäähtyä hetken aikaa.
6.Lisää joukkoon muna voimakkaasti vatkaten.
7.Kauli taikinapaloja hieman ohuemmiksi ja puolita ne.
8.Jaa tuulihattutaikina neliöiden keskelle. Yhdistä kulmat taikinan päälle nyytiksi.
9.Nosta nyytit leivinpaperoidulle pellille saumapuoli ylöspäin.
10.Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paiston ensimmäisen 15 minuutin aikana.
11.Anna jäähtyä hetken aikaa ennen täyttöä.
12.Täytä lehikäiset pohjan kautta pursotinpussia apuna käyttäen. Tai leikkaa sahateräisellä veitsellä lehikäisten kylkiin viillot ja täytä lusikan avulla.
13.Sihtaa päälle tomusokeria.