Resepti
Perinteinen taatelikakku kuuluu jouluun. Kakku säilyy useita päiviä mehevänä.
Valmistusaika:
yli 60 min
Annosmäärä:
16-18 (laktoositon)
Ainekset: |
|
1 pkt |
kivettömiä taateleita (n. 250 g)
|
3 dl |
vettä
|
1 1/2 dl |
sokeria
|
200 g |
Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
|
2 |
munaa
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
2 tl |
vanilliinisokeria
|
3 1/2 dl |
Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
|
Vuoan leivitykseen |
|
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
|
korppujauhoja
|
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus n. 1,8 l).
Paloittele taatelit ja keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa. Sekoita joukkoon margariini ja anna seoksen jäähtyä.
Lisää taateliseokseen munat yksitellen, samalla hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunin keskitasossa 50-60 minuuttia. Säilytä kakkua jääkaapissa.