Whoopie-kuoret |
|
1 ½ dl |
sokeria
|
2 |
kananmunaa
|
100 g |
Sunnuntai laktoositon leivontamargariinia
|
130 g |
tummaa suklaata
|
3 ½ dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
2 tl |
ruokasoodaa
|
1 dl |
kermaa
|
Täyte |
|
100 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
70 g |
minttusuklaata
|
25 g |
Sunnuntai laktoositon leivontamargariinia
|
2,5 dl |
tomusokeria
|
Valmistusohje
Nämä erittäin minttusuklaiset ja pehmeät whoopie-leivokset ovat herkku, jota mintun ystävät eivät voi ohittaa. Koristeellisemmat minttusuklaawhoopiet saa aikaiseksi sihtaamalla täytettyjen whoopie-leivosten päälle tomusokeria.
Valmista whoopie-kuoret vatkaamalla sokerit ja kananmunat vaahdoksi.
Sulata kattilassa keskenään Sunnuntai laktoositon leivontamargariini ja tumma suklaa.
Lisää kananmuna-sokerivaahtoon vehnäjauhot ja ruokasooda.
Lisää taikinaan lopuksi suklaa-rasvaseos ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi uunipellille leivinpaperin päälle noin kahden euron kolikon kokoisia nokareita. Jätä leviämisvaraa.
Paista nokareita uunin keskitasolla 175 asteessa n.10 minuuttia. Varo ylipaistamista, sillä kuorien tulee jäädä hieman pehmeiksi.
Valmista täyte sulattamalla minttusuklaat ja Sunnuntai laktoositon leivontamargariini keskenään kattilassa. Sekoita keskenään maustamaton tuorejuusto, sulanut suklaa-rasvaseos ja tomusokerit.
Täytä whoopiet vasta jäähtyneenä: Levitä yhden kuoren tasaiselle pinnalle täytettä ja paina toinen kuori sen päälle.