Ainekset: |
|
3 |
porkkanaa
|
5 dl |
vettä tai maitoa
|
2 tl |
suolaa
|
2 rkl |
sokeria tai siirappia
|
1 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
10-12 dl |
Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
|
1 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai
|
100 g |
Sunnuntai laktoositon leivontamargariinia
|
Valmistusohje
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja sokeri.
Vispilöi nesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen rasva. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa 25 palaan. Leivo palat pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Vinkki: Jos Kauraiset sämpyläjauhot ovat päässeet loppumaan, voit korvata ne käyttämällä 3 dl kaurahiutaleita (ja/tai kauraleseitä) ja 9-10 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja. Tee ohjeen mukaisesti ja lisää hiutaleet/leseet taikinaan kuivahiivaan lisäämisen jälkeen.