Resepti
Valmistusaika:
yli 60 min
Annosmäärä:
noin 35 kp
Ainekset |
|
4 1/2 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 tl |
kanelia
|
1 tl |
kardemummaa
|
1/2 tl |
jauhettua inkivääriä
|
1/2 tl |
neilikkaa
|
1/2 tl |
jauhettua pomeranssinkuorta
|
1/2 tl |
soodaa
|
200 g |
Sunnuntai laktoositon leivontamargariinia
|
2 dl |
fariinisokeria
|
1/2 dl |
siirappia
|
Valmistusohje
Sekoita keskenään jauhot, mausteet ja sooda.
Vaahdota margariini, sokeri ja siirappi. Lisää kuiva-aineet ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Nosta taikinapalat kelmun päälle ja muotoile kelmun avulla kaksi tasaista pyöreää tankoa, joiden halkaisija on noin 4 senttiä.
Laita tangot jähmettymään jääkaappiin tai hetkeksi pakastimeen.
Leikkaa tangoista terävällä veitsellä noin sentin paksuisia viipaleita ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 12-14 minuuttia.