Ihana kesäleivonnainen maistuu arjessa ja juhlassa. Täytä sesongin marjoilla tai hedelmillä. Voit tehdä tortusta kaksi- tai nelikerroksisen.
Ainekset: |
|
125 g |
Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
|
1 dl |
sokeria
|
2 |
kananmunankeltuaista
|
1 1/2 dl |
Sunnuntai vehnäjauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
Pinnalle: |
|
2 |
kananmunanvalkuaista
|
1 dl |
sokeria
|
Täyte: |
|
2 dl |
vispikermaa
|
(250 g maitorahkaa)
|
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
sokeria maun mukaan
|
|
1/2 l |
tuoreita mansikoita tai muita marjoja
|
1-2 rkl |
tomusokeria
|
Valmistusohje
Vaahdota Sunnuntai Margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset ja säästä valkuaiset pinnan marenkia varten. Lisää joukkoon kananmunankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenki torttutaikinan päälle ilmavasti isolla lusikalla.
Kypsennä torttua 175 asteessa uunissa keskiritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Valmista sillä välin täyte. Vaahdota kerma ja sekoita halutessasi joukkoon maitorahkaa. Mausta vaniljasokerilla ja lisää sokeria oman makusi mukaan. Tarkista maku.
Leikkaa Britatorttu kahteen tai neljään osaan ja kokoa kerroksittain siten, että jokaiseen väliin tulee täytettä ja paloiteltuja mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä. Laita pinnalle mansikoita ja siivilöi päälle tomusokeria.
Tarjoa!