Perinteisestä britakakusta saa näyttävän tarjottavan, kun sen kokoaa pyöreän muotoiseksi ja koristelee hedelmillä, marjoilla tai syötävillä kukilla.
Pohja |
|
150 g |
Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
|
1 1/2 dl |
sokeria
|
4 |
keltuaista
|
2 1/2 dl |
Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
1 1/2 dl |
maitoa (laktoositonta)
|
Marenkikerros |
|
4 |
valkuaista
|
2 dl |
sokeria
|
1/2 dl |
mantelilastuja
|
Täyte |
|
200 g |
pakastevadelmia
|
2 dl |
kuohukermaa (laktoositon)
|
250 g |
maitorahkaa (laktoositon)
|
2 rkl |
sokeria
|
3 |
passionhedelmää
|
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina kolmeen (halkaisija 20 cm) tai kahteen (halkaisija 24 cm) irtopohjaiseen kakkuvuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienin erin, samalla koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista uunin alatasossa noin 20 minuuttia.
Sulata jäiset vadelmat kattilassa (jos käytät ulkomaalaisia vadelmia, keitä vähintään 5 minuuttia). Halutessasi paseeraa vadelmien siemenet pois puristamalla ne siivilän läpi. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon jäähtyneet vadelmat, sokeri ja kermavaahto.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan (jos paistoit sen pellillä). Kokoa kakku levittämällä tai pursottamalla täytettä pohjien väleihin ja kakun päälle. Lusikoi yhden passionhedelmän sisus jokaiseen väliin.
Voit jättää vadelmat pois rahka-vaahdosta ja pilkkoa pohjien väliin kauden marjoja tai hedelmiä. Britakakun pohjan voi myös pakastaa. Nosta jäätyneet pohjat jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä ja täytä ennen tarjoilua.
laktoositon