Talven pimeä aika houkuttaa keittiöön. Itse tehdyt leivonnaiset maistuvat perheelle, ystäville ja työkavereille. Piparkakkujen leipominen on hauskaa puuhaa. Sunnuntai leivontamargariineilla valmistat ihanat joululeivonnaiset. Nyt piparkakkutaikina maustetaan raikkaalla appelsiinilla. Voit halutessasi koristella piparkakut tomusokerikuorrutteella ja maustaa sen appelsiinivedellä tai appelsiininkuoriraasteella. Nämä piparkakut ovat vegaanisia, eivätkä sisällä maitotuotteita tai kananmunaa.
Ainekset: |
|
1 dl |
siirappia
|
1 dl |
sokeria
|
2 tl |
kanelia
|
1 tl |
neilikaa
|
1 tl |
inkivääriä
|
1 rkl |
appelsiinivettä
|
0,5-1 |
appelsiinin raastettu kuori
|
150 g |
Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariini
|
4-5 dl |
Sunnuntai vehnäjauhoja
|
1 dl |
ruokasoodaa
|
Valmistusohje
Mittaa kattilaan siirappi, sokeri, kaneli, neilikka ja inkivääri. Kiehauta. Lisää appelsiinivesi ja hyvin pestyn appelsiinin raastettua kuorta. Lisää joukkoon laktoositon margariini ja anna sen sulaa. Lisää vehnäjauhot ja ruokasooda. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita kelmun alle jääkaappiin mielellään yön yli. Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ota piparkakkumuotilla kuvioita. Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes piparkakut ovat rapeita. Koristele halutessasi. Nauti kuuman glögin kanssa.