Herkulliset donitsit valmistuvat kätevästi uunissa ja koristelussa voi päästää mielikuvituksensa valloilleen.
Ainekset: |
|
3 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 dl |
sokeria
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
1/2 tl |
ruokasoodaa
|
1 tl |
kardemummaa
|
1/2 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
1 1/2 dl |
piimää
|
1 |
muna
|
Voiteluun |
|
1/2 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Kuorrute |
|
3 dl |
tomusokeria
|
2 rkl |
vettä
|
1-2 tippaa |
elintarvikeväriä
|
erilaisia nonparelleja
|
|
valkosuklaata
|
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen tasalämmöllä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää Sunnuntai Juokseva, piimä ja muna ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina pursotinpussiin tai vahvaan pakastepussiin, josta leikkaa toisen alakulman auki. Pursota taikinaa voidellun donitsipellin koloihin ja paista uunissa noin 10 minuuttia.
3. Sivele donitsit heti uunin jälkeen Sunnuntai Juoksevalla, jotta pinnasta ei tule rapea.
4. Yhdistä kuorrutteen ainekset ja sekoita tahnaksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin (tai vahvaan pakastepussiin) ja purista donitsien päälle. Koristele nonparelleilla ja valuta päälle sulatettua valkosuklaata.