Herkulliset tuulihattudonitsit hurmaavat keveydellään. Mikä parasta, ne ovat yllättävän helppoja valmistaa.
Taikina |
|
2 dl |
vettä
|
100 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
2 dl |
Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
|
3 kpl |
Kananmunia
|
Täyte |
|
2 dl |
vispikermaa
|
100 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
130 g |
tummaa suklaata
|
Koristeluun |
|
100 g |
tummaa suklaata
|
1 dl |
strösseleitä
|
Valmistusohje
1. Mittaa vesi ja paloiteltu leivontamargariini kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.
2. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.
3. Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Massan kypsennyksessä kannattaa olla tarkkana, jotta se ei tartu pohjaan mutta kypsyy kuitenkin tarpeeksi.
4. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.
5. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pursota taikinasta noin 10 cm halkaisijaltaan olevia renkaita uunipellille leivinpaperin päälle.
6. Paista tuulihattudonitseja tasalämmöllä 15–20 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske. Anna kypsien tuulihattudonitsien jäähtyä rauhassa.
7. Valmista täyte vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W). Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita täyte pursotinpussiin. Halkaise tuulihattudonitsit ja täytä ne.
8. Koristele tuulihattudonitsit kastamalla niiden pinta sulatettuun suklaaseen. Ripottele pintaan haluamaasi strösseliä.