Sunnuntai Isot lehtitaikinalevyt ovat loistava apu, kun haluat valmistaa reilun annoksen herkullista makeaa tai suolaista tarjottavaa. Voit käyttää taikinapakkauksen kaksi erillistä taikinaa yksitellen, tai käyttää toisen kanneksi, ihan kuinka haluat. Tähän piiraaseen on käytetty pakkauksesta yksi levy. Isoon piirakkaan voit käyttää molemmat taikinalevyt ja valmistaa sen uunipellillä.
Raaka-aineet: |
|
1/2 pkt (800 g) |
Sunnuntai Iso lehtitaikinalevyä
|
80 g |
ilmakuivattua kinkkua
|
5 dl |
suppilovahveroita
|
2 rkl |
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
|
100 g |
kirsikkatomaatteja
|
1 |
pieni kesäkurpitsa
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
3 dl |
Kuohukermaa
|
ripaus suolaa
|
|
mustapippuria myllystä
|
|
3 |
munaa
|
200 g |
pehmeää sulatejuustoa
|
Valmistusohje
Ota lehtitaikinalevy sulamaan reilu tunti ennen kypsennystä.
Kaulitse levyä hieman ja nosta se leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen ja suorakaiteen malliseen uunivuokaan. Pistele haarukalla.
Paloittele ilmakuivattu kinkku, putsaa suppilovahverot tarvittaessa, puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi tai kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna pannussa Sunnuntai Juokseva ja laita ainekset ilmakuivattua kinkkua lukuun ottamatta pannulle ja kääntele, kunnes sienet alkavat pehmetä. Levitä ainekset piirakkapohjan päälle.
Sekoita kuohukerma, suola, mustapippuri, munat ja sulatejuusto keskenään. Kaada seos uunivuokaan muiden ainesten päälle ja kypsennä 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 25-20 minuuttia.
Vinkki! Mikäli haluat valmistaa kokonaisen uunipellillisen piirasta, käytä molemmat taikinalevyt, kaulitse ne ohueksi ja tuplaa täytteen ainekset.