Leivo suolaiset cocktailpalat itsetehdystä lehtitaikinasta tai oikaise pakastetaikinalla. Valitse mieleisesi täyte kahdesta vaihtoehdosta.
Lehtitaikina |
|
5 1/2 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 tl |
suolaa
|
250 g |
kylmää Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 1/2 dl |
jääkylmää vettä
|
TAI 1 pkt Sunnuntai Lehti- ja Torttutaikinalevyjä
|
|
Pesto-vuohenjuustotäyte |
|
90 g |
vihreää pestokastiketta
|
200 g |
vuohenmaitojuustoa
|
1 rs |
kirsikkatomaatteja
|
pinnalle tuoretta basilikaa
|
|
Feta-persikkatäyte |
|
100 g |
fetajuustoa
|
1 |
persikka
|
pinnalle hunajaa
|
Valmistusohje
Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Kuutioi 50 g kylmää margariinia ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä neliöksi. Höylää loppu margariini ohuina suikaleina neliön keskelle esimerkiksi juustohöylällä. Käännä taikinaneliön kulmat keskelle margariinin päälle kirjekuoren tapaan. Kauli taikina varoen suorakaiteen muotoon. Käännä vastakkaiset sivut keskelle ristiin ja taita vielä kaksin kerroin. Käännä taikina 90 astetta ja toista sama kuin edellä. Nosta taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin ja toista taittelut vielä 3 kertaa.
Kauli valmis lehtitaikina suorakaiteen muotoon ja leikkaa annospaloiksi. Jos käytät valmiita lehtitaikinalevyjä, leikkaa sulatetut levyt kolmeen osaan.
Pilko valitsemasi täytteet ja levitä annospalojen keskelle. Paista uunissa 225 asteessa 12-15 minuuttia.