Resepti
Annosmäärä:
8 palaa
Raaka-aineet: |
|
400 g |
Sunnuntai Piirakkataikina
|
200 g |
ranskankermaa
|
2 |
kananmunaa
|
150 g |
fetaa
|
0,5 |
sitruunan kuori
|
1 rkl |
sitruunan mehua
|
0,5 tl |
pippuria
|
500 g |
tomaatteja (esim. muutama iso ja kirsikkatomaatteja)
|
1 rkl |
silputtua timjamia
|
1 rkl |
silputtua basilikaa
|
suolaa ja pippuria
|
|
1 rkl |
oliiviöljyä
|
Valmistusohje
- Ota piirakkataikina sulamaan.
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
- Vuoraa piirakkavuoka (koko noin 20x30cm) leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa reikiä haarukalla ja paista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
- Sekoita ranskankerma ja kananmunat kulhossa. Lisää raastettu sitruunankuori ja -mehu ja mausta seos pippurilla.
- Murustele feta ja leikkaa tomaatit siivuiksi tai puolita pienemmät kirsikkatomaatit.
- Kaada ranskankermaseos piirakkapohjan päälle. Lisää noin 3/4 fetasta ja silputut yrtit. Asettele sitten tomaatit päälle ja ripottele loput fetasta tomaattien päälle. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja pirskottele oliiviöljyä päälle.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 – 40 minuuttia.
- Halutessasi ripottele tuoretta timjamia ja basilikanlehtiä valmiin piirakan päälle.