Raaka-aineet |
|
250 g |
Sunnuntai leivontamargariinia (200 g taikinaa varten ja 50 g suklaan sulatusta varten)
|
4 dl |
fariinisokeria
|
2 |
kananmunaa
|
1 tl |
vaniljarouhetta tai vaniljajauhetta
|
1 tl |
suolaa
|
7 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
2,5 tl |
leivinjauhetta
|
260 g |
tummaa suklaata (130 g tummaa suklaata sulatusta varten ja 130 g tummaa suklaata rouheeksi)
|
Valmistusohje
Rapsakat ja suussa sulavat suklaacookiet syntyvät sopivalla rasvamäärällä ja oikealla maustamisella. Fariinisokerin ja suolan liitto on taivaallinen, koko nautinnon kruunaa runsas suklaan määrä. Suklaata löytyy cookieista paloina sekä sulatettuna taikinasta. Nämä suklaacookiet ovat amerikkalaiseen tyyliin suurikokoisia. Kannattaa siis jättää cookieille leviämisvaraa.
Vaahdota keskenään pehmeä Sunnuntai leivontamargariini (200 g) ja fariinisokeri.
Lisää vaahtoon kananmunat, suola ja vaniljarouhe. Vatkaa kuohkeaksi.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Sulata kattilassa keskenään Sunnuntai leivontamargariini (50 g) ja tumma suklaa (130 g). Lisää seos taikinaan ja sekoita.
Murskaa tumma suklaa rouheeksi (toinen 130 g) ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi.
Lusikoi uunipellille leivinpaperin päälle taikinanokareita (yhdelle pellilliselle 6 nokaretta), jätä leviämisvaraa.
Paista cookieita 170 asteisessa uunissa keskitasolla n. 10 minuutin ajan. Ole tarkkana paistoajan kanssa, ettei cookieista tule liian kovia.