Resepti
Piparikakku on oivallinen lisä jouluiseen kahvipöytään, ja tämä suklaa-piparikakku on erityisen juhlava valinta. Kakku valmistuu piparitaikinan pohjalta, ja täytteenä on silkinpehmeä suklaa ganache, joka tekee tästä kakusta vastustamattoman makuelämyksen. Suklaakreemin täyteläisyys ja piparin mausteinen maku yhdistyvät täydellisesti –se vie suorastaan kielen mennessään! Tämä mehevä joulukakku on helppo koristella haluamallasi tavalla, joten se sopii upeasti joulun jälkiruokapöytään tai juhlan keskipisteeksi.
Annosmäärä:
12
Suklaa-piparikakku |
|
500 g |
Sunnuntai Piparitaikinaa
|
400 g |
tummaa suklaata
|
2 dl |
Kuohukermaa
|
50 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
ripaus suolaa
|
|
Koristeluun |
|
pipareita
|
|
suklaanappeja
|
|
pieniä vaahtokarkkeja
|
|
jouluisia koristeita
|
Valmistusohje
Piparikakku
- Ota piparitaikina sulamaan noin kahdeksi tunniksi.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Voitele irtopohjavuoka (noin 25 cm halkaisijaltaan).
- Kauli piparitaikina ohueksi levyksi. Leikkaa veitsellä vuoan + reunojen kokoinen ympyrä ja nosta taikina vuokaan. Painele taikina huolellisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja paista pohjaa uunissa noin 8 minuuttia.
- Paista ylijääneestä taikinasta pieniä pipareita kakun koristeeksi.
Suklaakreemi
- Valmista täytteen suklaaganache lämmittämällä kuohukerman kattilassa kiehuvaksi. Ota pois levyltä ja lisää paloiteltu suklaa ja leivontamargariini. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja ganache on sileää. Mausta ripauksella suolaa.
- Kaada suklaaganache jäähtyneet pohjan päälle ja levitä veitsellä tasaiseksi. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
- Koristele lähes jähmettynyt kakku pienillä pipareilla, suklaanapeilla, pienillä vaahtokarkeilla ja muilla pienillä jouluisilla koristeilla kuten lumihiutaleilla.
- Sitten laita torttu uudestaan jääkaappiin ainakin tunniksi, kunnes suklaaganache on jähmettynyt.