Ainekset |
|
3 dl |
maitoa
|
1 |
muna
|
1 1/2 tl |
kardemummaa
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
7–8 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Rahkatäyte |
|
250 g |
maitorahkaa
|
1 |
muna
|
1 |
sitruunan raastettu kuori
|
1/2 dl |
sokeria
|
1/2 dl |
rusinoita
|
Voiteluun |
|
1 |
muna
|
Valmistusohje
Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen Sunnuntai Juokseva.
Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa vähintään 40 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 16 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
Kasta tasapohjaisen juomalasin pohja jauhoihin. Paina lasin pohjalla syvennys kohonneisiin pulliin.
Voitele piiraiden reunat munalla, pistele syvennykset haarukalla.
Lusikoi syvennyksiin täytettä.
Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.