Kakkupohja |
|
70 g |
pekaanipähkinöitä
|
2 |
isoa porkkanaa
|
5 |
munaa
|
2 dl |
sokeria
|
2 dl |
fariinisokeria
|
5 1/2 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
1 tl |
kardemummaa
|
1 tl |
kanelia
|
1 1/4 dl |
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
|
Täyte ja kuorrutus |
|
2 dl |
vispikermaa
|
400 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
2 1/2 dl |
tomusokeria
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
2 rkl |
sitruunamehua
|
2-3 dl |
sitruunatahnaa (Lemon Curd)
|
Koristeluun |
|
1 dl |
pähkinöitä
|
Valmistusohje
Raasta porkkanat ja rouhi pekaanipähkinät.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja pähkinärouhe keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon Sunnuntai Juokseva.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
Paista kakkua 170-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku kokonaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma, tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu keskenään.
Halkaise kakku, levitä pohjalle puolet sitruunatahnasta ja sen päälle puolet kermatäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Koristele kakku rouhituilla pähkinöillä.