Mehevä sieni-pinaattipiiras sopii salaatin kera vaikka lounaaksi. Täytteeksi voit käyttää lempisieniäsi tai hyödyntää kaupan antimia.
Pohja: |
|
150 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
3/4 dl |
perunasosejauhetta
|
3 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
1/2 tl |
suolaa
|
4 rkl |
kylmää vettä
|
Täyte: |
|
1 l |
tuoreita sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä)
|
TAI
|
|
4 dl |
esikäsiteltyjä sieniä
|
100 g |
tuoreita pinaatinlehtiä
|
1 |
sipuli
|
10 |
kirsikkatomaattia
|
1 rkl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
2 dl |
ruokakermaa
|
3 |
munaa
|
1 dl |
juustoraastetta
|
1/2 tl |
suolaa
|
1/4 tl |
mustapippuria
|
Valmistusohje
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
Nypi huoneenlämpöinen margariini, perunasosejauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta reunat melko ylös. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Hienonna sienet ja sipuli. Poista pinaateista kova varsi, huuhdo ja hienonna. Puolita kirsikkatomaatit.
Hauduta sienet, sipuli ja pinaatti pannulla Sunnuntai Juoksevassa.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon ruokakerma, juustoraaste, suola ja mustapippuri.
Levitä sieni-sipuli-pinaattiseos taikinapohjalle. Kaada päälle kermamaito. Asettele kirsikkatomaatin puolikkaat piirakan pinnalle leikkuupinta ylöspäin.
Paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia.