Nauti kevään aurinkoisista päivistä raikkaan salaattipiirakan kera. Vuohenjuustojogurttitäyte on täydellinen pari sesongin parsojen kanssa.
Pohja |
|
3 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1/2 tl |
suolaa
|
150 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1/2 dl |
kylmää vettä
|
kuivattuja herneitä tai riisiä
|
|
Täyte |
|
200 g |
turkkilaista jogurttia
|
200 g |
pehmeää vuohenjuustoa (kuoreton)
|
1 rkl |
hunajaa
|
1/4 tl |
rouhittua mustapippuria
|
1 nippu |
parsaa
|
200 g |
mansikoita
|
150 g |
salaattisekoitusta
|
balsamicokastiketta
|
Valmistusohje
Mittaa kulhoon jauhot ja suola.
Nypi kuutioitu kylmä margariini jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kääri taikinapallo kelmuun ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Lämmitä uuni tasalämmöllä 200 asteeseen ja vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Painele tai kaulitse taikina vuoan pohjaan ja noin 3 cm reunoille.
Leikkaa leivinpaperista hieman pohjaa suurempi ympyrä ja aseta se taikinan päälle.
Kaada painoksi esimerkiksi kuivia herneitä tai riisiä, jotta reunat eivät valu paistettaessa.
Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Poista painot ja leivinpaperi, jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
Sekoita turkkilainen jogurtti, vuohenjuusto, hunaja ja mustapippuri keskenään sauvasekoittimella tai haarukalla.
Napsaise parsojen varresta puumainen osa poikki ja keitä parsoja noin 5 minuuttia paksuudesta riippuen. Leikkaa kypsennetyt parsat 2-3 cm paloiksi ja halkaise mansikat.
Kaada jäähtyneelle pohjalle vuohenjuusto-jogurttitäyte.
Kokoa päälle salaattisekoitus, parsat ja mansikat. Viimeistele balsamicokastikkeella.
VINKKI: Pohjan tilalla voit käyttää myös Sunnuntai Piirakka- tai Ruisperunataikinaa.
kananmunaton