Sacherkakku on suklaanystävän herkkuleivonnainen, joka maistuu kaikkina vuodenaikoina. Voit tarjota seuraksi vaniljajäätelöä tai sokerilla maustettua kermavaahtoa. Mehevimmän kakun saat, jos maltat valmistaa sen jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Ainekset: |
|
150 g |
tummaa suklaata
|
5 |
kananmunaa
|
150 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
2 dl |
sokeria
|
3 dl |
Sunnuntai vehnäjauhoja
|
1/2 dl |
sokeroimatonta kaakaojauhetta
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
Kostutus: |
|
2 dl |
appelsiinimehua tai kahvia
|
150 g |
aprikoosimarmeladia
|
Kuorrutus: |
|
3/4 dl |
Kuohukermaa
|
200 g |
tummaa suklaata
|
1 rkl |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
Valmistusohje
Paloittele tumma suklaa reunalliselle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota leivontamargariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää munankeltuaiset joukkoon vatkaten. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu suklaa. Vaahdota valkuaiset ja kääntele taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun ja reunoilta voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Paista kakkua uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Jäähdytä.
Leikkaa kakku kahteen osaan, jotta saat kakkuun kaksi kerrosta. Vuoraa paistovuoka kahdella reilulla tuorekelmun palalla ja laita pohjalle kakun päällimmäinen kerros ylösalaisin. Kostuta appelsiinimehulla tai kahvilla. Levitä pinnalle aprikoosimarmeladia. Nosta päälle kakun pohjaosa ylösalaisin ja kostuta. Käännä kelmut kakun suojaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Siirrä kakku tarjoiluvadille.
Valmista kuorrute. Kiehauta kuohukerma kattilassa ja sammuta levy. Paloittele joukkoon tumma suklaa ja lisää leivontamargariini. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.
Koristele halutessasi suklaamakeisilla, marjoilla tai vaikka macaronseilla.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.