Resepti
Annosmäärä:
6-8 palaa
Raaka-aineet |
|
400 g |
Sunnuntai Iso lehtitaikinalevyä
|
250 g |
perunoita
|
200 g |
ranskankermaa
|
1 |
sitruunan kuori
|
1 rkl |
sitruunan mehua
|
0,5 |
pikkelöity punasipuli
|
200 g |
graavilohta
|
suolaa & pippuria
|
|
2 rkl |
silputtua ruohosipulia
|
1,5 rkl |
silputtua tilliä
|
kourallinen versoja (esim. rucolan versoja)
|
|
syötäviä kukkia
|
|
sitruunaviipaleita
|
Valmistusohje
- Ota lehtitaikinalevy sulamaan.
- Pikkelöi punasipuli tai käytä valmiiksi pikkelöityä punasipulia.
- Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
- Kaulitse lehtitaikinalevyä hieman leivinpaperin päällä. Viillä veitsellä kevyesti painaen reunat taikinalevyyn noin kahden sentin leveydeltä ulkoreunoista.
- Sekoita sitruunan raastettu kuori ranskankerman joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää noin puolet ranskankermasta pohjan päälle. Viipaloi jäähtyneet perunat ja levitä ne ranskankerman päälle.
- Paista uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.
- Sekoita sitruunamehu loppuun ranskankermaan. Lisää nokareita ranskankermaa piirakan päälle ja lisää graavilohiviipaleet kauniisti asetellen. Lisää punasipulit, versot ja silputut yrtit ja rouhi päälle pippuria.
- Voit halutessasi koristella piirakan syötävillä kukilla ja sitruunaviipaleilla.