Resepti
Joululaatikkorieskat valmistuvat helposti alle 30 minuutissa vaikka ruuan kanssa nautittavaksi tai iltapalaksi. Hyödynnä rieskoihin joulupöydästä ylijäänyt lanttu- peruna- tai bataattilaatikko, joilla saat kivaa vaihtelua perinteisiin rieskoihin.
Valmistusaika:
alle 30 min
Annosmäärä:
9
Ainekset |
|
3 dl |
lanttulaatikkoa, perunalaatikkoa tai bataattilaatikkoa
|
n. 1 dl |
maitoa
|
1 |
muna
|
1 |
ohrajauhoja
|
1,5 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
Valmistusohje
- Sekoita kulhossa joululaatikko notkeaksi. Lisää tarvittaessa maitoa, jos laatikko on jämäkkää. Sekoita joukkoon myös muna.
- Lisää jauhot muutamassa erässä, ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vielä tilkka maitoa.
- Lusikoi taikinasta yhdeksän kasaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele taikinakasat ohuiksi pyöreiksi rieskoiksi jauhoja apuna käyttäen. Pistele pintaan reikiä haarukalla.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuutin ajan. Nauti lämpimänä.