Mehevässä piirakassa yhdistyvät kaksi alkukesän suosikkia – mansikat ja raparperi.
Pohja: |
|
100 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 dl |
maitoa
|
1 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1 |
muna
|
1 dl |
Elovena täysjyväkaurahiutaleita
|
3 1/2 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
Täyte: |
|
150 g |
raparperia
|
150 g |
mansikoita
|
200 g |
kermaviiliä
|
1 |
muna
|
1/2 dl |
sokeria
|
Muru: |
|
1/2 dl |
pohjataikinaa
|
1 1/2 rkl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
Valmistusohje
Sulata margariini kattilassa ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon maito, sokerit ja munat.
Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Ota ½ dl taikinaa sivuun erilliseen kulhoon (käytetään pinnan muruun).
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle nuolijalla.
Pilko raparperit ja mansikat ja levitä ne pohjan päälle. Jätä noin 2 cm reunoilta tyhjäksi.
Sekoita kermaviili, muna ja sokeri ja kaada seos raparperin- ja mansikanpalojen päälle.
Valmista vielä pinnan muruseos lisäämällä pohjataikinaan vehnäjauhoja siten, että seos alkaa olla erottua murumaisesti. Murustele taikina piirakan pinnalle käsin.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.