Joulukuu jo koittaa ja lisää joululeivontaa, tässä ihanat puolukkakuppikakut Biscoff-kuppikakkupohjilla ja hieman ripauksella piparkakkua, jota ilman joulu ei tule! näiden näyttävien kuppikakkujen resepti löytyy alta.
Ainekset: |
|
100 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1,5 dl |
piimää
|
2 |
kananmunaa
|
3,5 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
2 dl |
sokeria
|
1,5 tl |
vaniljasokeria
|
1,5 tl |
leivinjauhetta
|
1 tl |
piparkakkumaustetta
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
150 g |
Biscoff-keksilevitettä
|
Vaniljakuorrute |
|
250 g |
mascarponea
|
3 dl |
tomusokeria
|
0,5 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1-2 rkl |
vaniljakreemijauhetta
|
Täyttö ja koristelu |
|
kuppikakkupohjat
|
|
vaniljakuorrute
|
|
Biscoff-keksilevitettä
|
|
puolukkahilloa
|
|
Biscoff-keksimurua
|
|
pakastepuolukoita
|
|
rosmariinia
|
|
tomusokeria
|
Valmistusohje
Sulata leivontamargariini sekä lämmitä hiukan Biscoff-keksilevitettä juoksevaksi.
Yhdistä keskenään leivontamargariini, kananmunat, piimä, sokeri ja Biscoff-keksilevite.
Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet.
Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon käännellen.
Pursota taikinaa pursotuspussin avulla kuppikakkuvuokiin.
Paista 175 asteessa keskitasolla noin 18–20 min. Anna jäähtyä.
Vaniljakuorrute:
Yhdistä keskenään mascarponea, vispikerma, tomusokeri, sokeri ja vaniljasokeri.
Vatkaa jämäkäksi vaahdoksi ja lisää tarvittaessa loppuvaiheessa pieni erissä vaniljakreemijauhetta joukkoon.
Täyttö ja koristelu:
Laita kuppikakkupohjat tarjoilualustalle, ota esim. iso tylla jonka avulla teet reiät kuppikakkuihin.
Lisää puolukkahilloa kuppikakkujen keskelle reikiin.
Pursota pursotuspussin ja haluamasi tyllan avulla kuppikakkujen päälle vaniljakuorrutetta.
Lisää Biscoff-keksilevitettä kuorrutteen päälle.
Koristele kuppikakut pakastepuolukoilla, keksimurulla sekä rosmariinilla sekä tomusokerilla.