Mehevä puolukkakeikauskakku sopii täydellisesti syksyiseen kahvipöytään. Viimeistele makuelämys vaniljakastikkeella!
Vuokaan |
|
1/2 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
1 dl |
fariinisokeria
|
2 1/2 dl |
puolukoita
|
70 g |
pekaanipähkinöitä
|
Taikina |
|
3 |
munaa
|
1 1/2 dl |
sokeria
|
1 dl |
Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja
|
2 dl |
Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1 1/2 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Lisäksi |
|
2 1/2 dl |
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
|
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.
2. Levitä vuoan pohjalle Sunnuntai Juokseva, fariinisokeri, puolukat ja rouhitut pekaanipähkinät.
3. Vatkaa taikinan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat ainekset erillisessä kulhossa. Lisää jauhoseos ja Sunnuntai juokseva munavaahdon joukkoon vuorotellen. Kääntele taikina tasaiseksi.
5. Kaada taikina vuokaan puolukoiden ja pähkinöiden päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyden puutikulla. Mikäli käytät irtopohjaista kakkuvuokaa, laita uunipannu uunin alimmalle tasolle suojaksi, jos vuoka päästää rasvaa läpi.
6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa, ja kumoa sen jälkeen tarjoiluvadille. Tarjoile kakku vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
laktoositon