Pohja |
|
150 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
50 g |
tummaa suklaata
|
2 1/2 dl |
sokeria
|
3 dl |
maitoa
|
3 |
munaa
|
4 1/2 dl |
Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
|
1/2 dl |
tummaa kaakaojauhetta
|
1 1/2 tl |
leivinjauhetta
|
1 tl |
ruokasoodaa
|
Kostutukseen |
|
1 dl |
maitoa
|
Täyte |
|
2 dl |
fariinisokeria
|
2 dl |
Kuohukermaa
|
2 dl |
vispikermaa
|
1 1/2 dl |
puolukoita (pakaste)
|
Valmistusohje
Valmista täytteen kinuski edellisenä päivänä. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Lämmitä seos kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin 10 minuutin ajan. Nosta jäähtynyt kinuski jääkaappiin.
Sulata pohjan margariini ja pilkottu suklaa kattilassa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle ja voitele ja jauhota vuoan reunat.
Lisää hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen sokeri, maito sekä munat yksitellen vispaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne suklaaseokseen muutamassa erässä. Kääntele taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Vatkaa jääkaappikylmä kinuski sähkövatkaimella vaahdoksi. Vaahdota vispikerma erillisessä kulhossa ja yhdistä vaahdot. Sekoita joukkoon puolukat.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen osaan ja levitä puolukka-kinuskivaahtoa kakun väleihin ja päälle. Koristele esimerkiksi viikunoilla, karhunvatukoilla ja rosmariininoksilla.