Ainekset |
|
130 g |
Sunnuntai piparkakkutaikinaa
|
Täyte |
|
½ dl |
pinjansiemeniä
|
150 g |
pehmeää vuohenjuustoa
|
½ tl |
juoksevaa hunajaa
|
Valmistusohje
Ohje:
1.Sulata Piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2.Valmista sillä aikaa täyte. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
3.Sekoita vuohenjuuston joukkoon hunaja ja 2 rkl paahdettuja siemeniä.
4.Käännä metallinen muffinssipelti ylösalaisin (kohouma noin Ø 3 cm.) Voitele kohoumat hyvin.
5.Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota pienillä muoteilla (Ø 5-6 cm) pipareita.
6.Asettele piparkakut muffinssipellin kohoumien päälle niin, että paistuessaan ne jäävät kupin muotoon.
7.Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 7-8 minuuttia.
8.Irrota kupit jäähtyneinä.
9.Täytä piparkakkukupit ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä.
10.Säilytä kylmässä tai täytä menekin mukaan, jos haluat että pohjat pysyvät rapeina.