Ainekset |
|
200 g |
Sunnuntai Piparitaikinaa
|
Täyte |
|
150 g |
savulohta
|
tuoretta tilliä
|
|
120 g |
laktoositonta tuorejuustoa
|
120 g |
laktoositonta smetanaa
|
1 tl |
sitruunamehua
|
1/4 tl |
suolaa
|
ripaus valkopippuria ja sokeria
|
Valmistusohje
1.Sulata Piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2.Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna savulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli.
3.Vatkaa tuorejuusto, smetana ja mausteet keskenään. Sekoita joukkoon hienonnettu savukala ja silputtu tilli. Tarkista maku.
4.Käännä metallinen muffinssipelti ylösalaisin (kohouma noin Ø 3 cm.) Voitele kohoumat hyvin.
5.Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota pienillä muoteilla (Ø 5-6 cm) pipareita.
6.Asettele piparkakut muffinssipellin kohoumien päälle niin, että paistuessaan ne jäävät kupin muotoon.
7.Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 7-8 minuuttia.
8.Irrota kupit jäähtyneinä.
9.Täytä piparkakkukupit ja koristele tillillä.
10.Säilytä kylmässä tai täytä menekin mukaan, jos haluat että pohjat pysyvät rapeina.