Resepti
Piparkakun makuinen kakkupohja, täyteläistä kinuskia, puolukkahilloa ja kuorrutteena vaalea valkosuklaakuorrute. Koristeena piparkakkua, vaniljafudgea, tuoreita puolukoita sekä rosmariinia.
Valkosuklaakuorrute: |
|
150 g |
valkosuklaata
|
2 dl |
vispikermaa
|
250 g |
mascarponea
|
0,5 dl |
tomusokeria
|
1,5 tl |
vaniljasokeria
|
Piparkakkupohja: |
|
3 |
kananmunaa
|
1,5 dl |
fariinisokeria
|
1,5 dl |
sokeria
|
150 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
0,5 tl |
ruokasoodaa
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
2 tl |
piparkakkumaustetta
|
3 dl |
Sunnuntai vehnäjauhoja
|
150 g |
kondensoitua maitoa
|
2 dl |
piimää
|
Kinuski: |
|
100 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 dl |
Kuohukermaa
|
1 dl |
fariinisokeria
|
1 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
Kakun kokoaminen ja koristelu |
|
valkosuklaakuorrute
|
|
kinuski
|
|
puolukkahilloa
|
|
piparkakkuja
|
|
tuoreita puolukoita
|
|
vaniljafudgea
|
|
rosmariinia
|
|
tomusokeria
|
Valmistusohje
Valkosuklaa kuorrute:
- Yhdistä keskenään vispikerma ja valkosuklaa, lämmitä kunnes suklaa on sulanut ja nosta jääkaappiin kylmään muutamaksi tunniksi.
- Lisää kylmän valkosuklaaseoksen joukkoon mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.
- Vatkaa valkosuklaaseos jämäkäksi kuorrutteeksi.
Piparkakkupohja:
- Laita uuni lämpiään 150 asteeseen, ota esille kakkuvuoka (halkaisija 20 cm), suihkuta vuokraspray vuoan reunoille ja pohjalle, lisää myös leivinpaperin pala vuoan pohjalle.
- Sulata Sunnuntain leivontamargariini, anna hieman jäähtyä ja lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita.
- Yhdistä keskenään kuivat aineet leivinjauhe, ruokasooda, piparkakkumauste, vaniljasokeri ja vehnäjauho.
- Yhdistä keskenään kananmunat, fariinisokeri ja sokeri, vatkaa nämä vaahdoksi.
- Lisää joukkoon margariiniseos, kuivat aineet sekä piimä pienissä erissä ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja nosta uunin keskitasolle.
- Paista kakkua noin 50-60 min kunnes kakku on kypsä keskeltä, kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoilualustalle.
Kinuski:
- Lisää kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Jatka keittämistä keskilämmöllä noin 10-12 minuuttia, kunnes kinuski on valmista.
Kakun kokoaminen ja koristelu:
- Valmista valkosuklaakuorrute loppuun.
- Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakkupohjan päälle.
- Levitä kinuskin päälle kerros puolukkahilloa.
- Lisää lopuksi kakun päälle kerros valkosuklaakuorrutetta.
- Koristele kakku piparkakuilla, tuoreilla puolukoilla, vaniljafudgen palasilla, rosmariinilla ja piparkakkumurulla sekä ripottele lopuksi tomusokeria.