Resepti
Piparikranssi on hurmaava joulukoriste, joka tuo tunnelmaa kotiin ja ilahduttaa myös lahjana. Tämä syötävä piparikoriste on paitsi kaunis, myös herkullinen – sanalla sanoen täydellinen tapa tuoda joulun makuja ja estetiikkaa yhteen. Koristele omalla tyylilläsi, lisää nauha ripustamista varten, ja ilahduta ystävää tai perhettä uniikilla lahjalla!
Raaka-aineet |
|
500 g |
Sunnuntai Piparitaikinaa
|
Koristeluun: |
|
1 |
kananmunan valkuainen
|
3 dl |
tomusokeria
|
(elintarvikeliimaa)
|
Valmistusohje
- Ota piparitaikina sulamaan noin kahdeksi tunniksi.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Kauli piparitaikina ohueksi levyksi. Tee kranssin pohja leikkaamalla taikinasta rengas, jonka ulkoreunan halkaisija on noin 23 cm ja renkaan leveys 4 cm. Voit käyttää apuna kahta sopivan kokoista pyöreää kulhoa tai lautasta.
- Sitten painele lopusta taikinasta esimerkiksi tähdenmuotoisia pipareita, joiden halkaisija on noin 8-10 cm. Tarvitset kranssiin noin 14 tämänkokoista piparia. Lisäksi voit paistaa muutaman pienemmän piparin.
- Paista kranssin pohjaa ja pipareita uunissa noin 5 minuuttia.
- Valmista pikeeri koristelua varten. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaista ja tomusokeria hitaasti lisäillen 3-4 minuuttia. Laita pikeeri pursotuspussiin ja koristele jäähtyneet piparit haluamallasi tavalla. Käytä pientä tyllaa tai leikkaa pursotuspussin päähän pieni reikä.
- Kun koristelut ovat kuivuneet, kokoa kranssi. Voit kiinnittää piparit kranssin pohjaan pikeerillä, mutta jos haluat laittaa kranssin roikkumaan, kestävämmän lopputuloksen saat leivontaan tarkoitetulla liimalla. Kiinnitä noin seitsemän piparia kranssiin ja sen jälkeen loput näiden päälle ja väleihin. Voit lisätä lopuksi muutaman pienemmän piparin päälle.
- Koristele kranssi rusettinauhalla.