Illanistujaisten pikkupannarit ovat loistavaa pikkusuolaista. Voit käyttää täytteeseen monenlaisia täytteitä, kuten kinkkua, savuporoa, kasviksia, kalaa, tuoreita yrttejä tai erilaisia juustoja. Nämä herkulliset suupalat toimivat hienosti myös pikkujouluissa. Voit valmistaa ne metallisissa muffinivuoissa ja siirtää sitten tarjolle paperivuokiin.
Raaka-aineet |
|
1/2 l |
maitoa
|
2 kpl |
munaa
|
2 1/2 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja tai Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
|
1/2 tl |
suolaa
|
3/4 dl |
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
|
Lisäksi: |
|
200 g |
lämminsavustettua lohta
|
muutama varsi hienonnettua tilliä
|
|
sitruunapippuria myllystä
|
|
100 g |
juustoraastetta
|
15 kpl |
muffinivuokia
|
Tarjolle: |
|
200 g |
smetanaa
|
200 g |
lämminsavustettua lohta
|
100 g |
katkarapuja
|
2-3 kpl |
punasipulia
|
tuoretta tilliä
|
|
sitruunaviipaleita
|
Valmistusohje
Mittaa kulhoon maito, munat, vehnäjauhot, suola ja Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmiste. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota mielellään noin puoli tuntia.
Jaa taikina voideltuihin metallisiin muffinivuokiin ja laita jokaiseen vuokaan pala lämminsavulohta, tillisilppua ja sitruunapippuria. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, tai kunnes ne ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin. Irrota varovasti vuoista ja siirrä halutessasi paperisiin muffinivuokiin.
Laita tarjolle joko valmiiksi koristeltuina tai kokoa lisäkkeet tarjoilulautaselle, jolloin jokainen voi koota mieleisensä annoksen.
Vinkki! Voit valmistaa pannukakun myös gluteenittomana. Käytä jauhoina samassa suhteessa gluteenitonta karkeaa jauhoseosta.
Vinkki! Pikkujouluaikaan koristeluun sopii myös mäti.