Pehmeät pestokastikkeella maustetut juustosarvet sopivat monenlaisiin hetkiin. Tarjoa aamiaiseksi, lounaskeiton seuraksi, iltapalaksi tai juhlahetkissä salaatin kanssa.
Raaka-aineet: |
|
7 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 tl |
suolaa
|
2 dl |
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
|
2 1/2 dl |
maitoa
|
50 g |
hiivaa
|
Väliin: |
|
3 rkl |
punaista tai vihreää pestokastiketta
|
2-3 dl |
juustoraastetta
|
Pinnalle: |
|
kananmunaa
|
|
unikonsiemeniä tai seesaminsimeniä
|
Valmistusohje
Mittaa vehnäjauhot ja suola kulhoon. Lisää Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmiste ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita maito ja hiiva keskenään. Lisää neste taikinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina tasoittuu.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse molemmat pyöreiksi kiekoiksi.
Leikkaa ympyrät taikinapyörällä kahdeksaan yhtä suureen sektoriin.
Voitele jokainen kevyesti pestokastikkeella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Käännä kolmiot leveämmästä päästä kapeampaan päin rullalle ja käännä ne sarven muotoon.
Kohota hetki leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä lämpimässä paikassa.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä tai seesaminsiemeniä.
Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin.