Resepti
Portugalilaisten Pastel de Nata -leivosten salaisuus on vaniljainen sitruunan kuorella maustettu kermakiisseli. Näiden leivonnaisten herkullisuutta lisää vielä itsetehty taikinapohja ja kiisselin alle piilotettu Vihreä kuula -sydän!
Valmistusaika:
yli 60 min
Annosmäärä:
20
Pohjataikina |
|
3 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
0,5 tl |
leivinjauhetta
|
1 dl |
Kuohukermaa
|
100 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia tai voita
|
Vaniljatäyte |
|
1 |
luomusitruuna
|
2 dl |
maitoa
|
2 dl |
Kuohukermaa
|
1 dl |
sokeria
|
1,5 tl |
vaniljasokeria
|
1,5 rkl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
Lisäksi |
|
Vihreä Kuula -päärynävalmistetta (marmeladia)
|
|
pieniä muffinssivuokia (folio)
|
Valmistusohje
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos pehmeän voin joukkoon ja sekoita.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se taikinaan kevyesti sekoittaen.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja laita kovettumaan jääkaappiin.
- Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä, kun seos kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä hyvin.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Kauli taikina puoli senttiä paksuksi levyksi. Ota taikinasta pyöreitä pohjia esim. muotin avulla (Ø 8–9 cm). Painele taikinat vuokien pohjalle ja reunoille. Pistele pohjat haarukalla.
- Jaa marmeladi taikinakuppeihin ja lusikoi täyte päälle. Kypsennä uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Anna leivosten jäähtyä ja irrota ne vuoista.