Parmankinkulla ja latva-artisokalla maustettu piiras on tyylikäs tarjottava juhlahetkiin. Se on kuitenkin helppotekoinen.
Pohja: |
|
100 g |
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
|
1/2 tl |
suolaa
|
3 dl |
Sunnuntai vehnäjauhoja
|
1 rkl |
kermaa tai vettä
|
Vuokaan: |
|
1 rkl |
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta tai
|
leivinpaperia
|
|
Täyte: |
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
70 g |
Parmankinkkua
|
5-10 |
miniluumutomaattia
|
100 g |
säilöttyä latva-artisokkaa valutettuna
|
1 1/2 dl |
juustoraastetta
|
200 g |
maustettua tuorejuustoa
|
2 |
munaa
|
Valmistusohje
Sekoita Sunnuntai Juoksevan Rypsiöljyvalmisteen joukkoon suola, vehnäjauhot ja kerma tai vesi.
Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle ja reunoille tai voitele vuoka Sunnuntai Juoksevalla Rypsiöljyvalmisteella.
Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia.
Ripottele pohjan päälle hienonnettua valkosipulia, parmankinkkua rullina tai viipaleina, miniluumutomaatteja ja valutettua latva-artisokkaa.
Sekoita juustoraaste, tuorejuusto ja munat. Kaada seos täytteiden päälle tai laita seos alle ja laita täytteet päälle, jos haluat, että ne erottuvat.
Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on jähmettynyt ja kauniin värinen.