Resepti
Annosmäärä:
8
Taikina |
|
1 pkt |
Sunnuntai Piirakkataikinaa (pakaste)
|
Täyte |
|
1 tlk |
säilykepäärynöitä
|
150 g |
sinihomejuustoa
|
3 dl |
ranskankermaa
|
2 |
munaa
|
1/3 tl |
rouhittua mustapippuria
|
hiven suolaa
|
|
Tarjoiluun: hunajaa
|
Valmistusohje
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
- Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Viipaloi päärynät pituussuunnassa. Laita viipaleet piirakan pohjalle sektoreittain. Ripottele päälle raastettu sinihomejuusto
- Sekoita ranskankerma, munat, mustapippuri ja suola. Kaada täytteen päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Ennen tarjoilua kaada piirakan pinnalle hiven hunajaa.