Hyödynnä syksyn omenasato ja leivo herkullinen omenapiirakka, jossa yhdistyvät pehmeä pohja, mehevä täyte ja rapea murukuorrute.
Muruseos: |
|
3 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 dl |
Täysjyväkaurahiutaleita
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
1 tl |
ruokasoodaa
|
1 1/2 dl |
sokeria
|
125 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
Pohjataikina: |
|
2/3 |
muruseoksesta
|
120 g |
smetanaa
|
1 |
muna
|
Täyte: |
|
1/2 l |
omenoita
|
kanelia
|
|
250 g |
maitorahkaa
|
3/4 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
2 tl |
sitruunamehua
|
2 |
munaa
|
Valmistusohje
Yhdistä muruseoksen kuivat aineet ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita nopeasti. Ota muruseoksesta 2 dl sivuun.
Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen smetana ja muna, sekoita. Aseta uunivuoan (22 * 30 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitä taikina vuoan pohjalle.
Kuori ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot taikinan pinnalle ja ripottele päälle kanelia.
Sekoita rahka, sokerit, sitruunamehu ja munat keskenään. Levitä seos tasaisesti omenakuutioiden päälle.
Ripottele loput muruseoksesta rahkatäytteen päälle.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin.