Resepti
Nämä omena-brie-joulutortut ovat herkullinen vaihtoehto perinteisten makeiden joulutorttujen rinnalle. Samettinen Brie-juusto yhdistyy paistonkestävään omenamarmeladiin ja raikkaisiin omenasiivuihin, luoden suolaisen joulutortun, joka tuo vaihtelua joulupöytään. Hieman timjamia ja loraus hunajaa viimeistelevät torttujen makumaailman, ja tuloksena on upea makuyhdistelmä, joka sopii monipuolisesti erilaisiin joulupöytiin. Kokeile reseptiä ja ihastu näihin suolaisiin joulutorttuihin – ne ovat takuuvarma suosikki!
Annosmäärä:
10
Brie-joulutortut |
|
500 g |
Sunnuntai torttutaikinalevyjä
|
200 g |
brie-juustoa
|
omenamarmeladia (paistonkestävää)
|
|
2 |
omenaa
|
2 tl |
tuoretta timjamia silputtuna
|
1 |
kananmuna voiteluun
|
Koristeluun: |
|
tuoretta timjamia
|
|
hunajaa
|
Valmistusohje
- Ota taikinalevyt sulamaan.
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
- Kauli sulaneita taikinalevyjä hieman ohuemmaksi ja leikkaa puoliksi. Viillä veitsellä kevyesti painaen reunat taikinapaloihin noin sentin leveydeltä ulkoreunoista.
- Levitä noin teelusikallinen omenamarmeladia jokaiselle palalle reunojen sisäpuolelle.
- Viipaloi Brie-juusto ja asettele viipaleet marmeladin päälle.
- Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele 3-4 viipaletta jokaiselle tortulle. Lisää päälle hieman tuoretta timjamia.
- Voitele reunat kananmunalla ja paista torttuja uunissa noin 10 minuuttia.
- Koristele valmiit tortut tuoreella timjamilla ja valuta päälle hieman hunajaa.