Resepti
Kesäinen mansikkakakku valmistuu vaivattomasti myös mökillä Sunnuntai-leivontamixin avulla.
Valmistusaika:
alle 60 min
Annosmäärä:
8-10 annosta
Ainekset: |
|
1 ps |
Sunnuntai Kakku- ja Muffinssimixiä
|
2 dl |
vettä
|
1 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Täyte |
|
400 g |
mansikoita
|
2 dl |
vispikermaa
|
Kostutus |
|
1/2 dl |
omenamehua tai maitoa
|
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kaada mixiainekset kulhoon ja vispaa joukkoon vesi ja Sunnuntai Juokseva. Kaada taikina voideltuun (halkaisija 24 cm) kakku- tai irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.
2. Survo noin puolet mansikoista haarukalla tuoresurvokseksi. Kostuta kakku ja levitä pinnalle mansikkasurvos. Vatkaa kerma vaahdoksi ja halkaise loput mansikat. Lusikoi kermavaahto kakun päälle ja asettele pinnalle halkaistut mansikat.