Muurinpohjaletut voit valmistaa myös suolaiseksi tarjottavaksi. Valmista reilun kokoinen taikina ja runsaat täytteet ja saat kesäjuhliin iloisen tapahtuman.
Raaka-aineet: |
|
7 dl |
maitoa
|
3 dl |
kivennäisvettä
|
3 |
munaa
|
1/2 tl |
suolaa
|
3/4 dl |
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
|
2 1/2 dl |
Sunnuntai Ohrajauhoja
|
2 1/2 dl |
Sunnuntai vehnäjauhoja
|
Paistamiseen: |
|
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
|
|
Täyte: |
|
400 g |
yrttituorejuustoa
|
300-400 g |
lämminsavustettua lohta
|
mustapippuria tai limepippuria myllystä
|
|
1 |
punainen paprika
|
1 |
sitruunan tai limen mehu
|
muutama varsi tilliä
|
Valmistusohje
Mittaa kulhoon maito, kivennäisvesi, munat, suola, Sunnuntai Juokseva, ohrajauhot ja vehnäjauhot. Sekoita. Anna taikinan tekeytyä kylmässä mielellään muutama tunti.
Kuumenna muurinpohjapannu ja sivele pannulle Sunnuntai Juoksevaa. Kaada taikinaa pannulle ja paista molemmin puolin herkullisiksi letuiksi.
Valmista täyte. Mittaa kulhoon yrttituorejuusto. Hienonna joukkoon lämminsavustettu lohi ja mausta musta- tai limepippurilla. Hienonna paprika pieniksi kuutioiksi, purista sitruuna- tai limemehu ja hienonna tilli. Sekoita ainekset ja tarkista maku.
Tarjoa täyte lettujen kanssa.