Resepti
Ei kesää ilman muurinpohjalettuja! Ulkona paistetut muurinpohjaletut maistuvat yksinkertaisesti parhailta. Nauti kermavaahdon ja hillon tai tuoreiden marjojen kera.
Valmistusaika:
alle 60 min
Annosmäärä:
10 isoa lettua
Ainekset: |
|
2 |
munaa
|
5 dl |
maitoa
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 dl |
Sunnuntai Täysjyväohrajauhoja
|
2 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1/2 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai
|
50 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia sulatettuna
|
Paistamiseen: |
|
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
Valmistusohje
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, suola, jauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
Paista muurinpohjapannulla tai isolla paistinpannulla kauniin ruskeita lettuja.
Nauti kermavaahdon ja hillon tai tuoreiden marjojen kera.