Muurinpohjaletut kuuluvat kesään! Valmista ensin lettutaikina ja taikinan tekeytyessä herkullinen marjahillo.
Raaka-aineet: |
|
7 dl |
maitoa
|
3 dl |
kivennäisvettä
|
3 |
munaa
|
1/2 tl |
suolaa
|
3/4 dl |
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
|
2 1/2 dl |
Sunnuntai Ohrajauhoja
|
2 1/2 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
Paistamiseen: |
|
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
|
|
Marjahillo: |
|
1 kg |
kohmeista marjasekoitusta
|
1/2 dl |
½ dl vettä
|
500 g |
hillosokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
Valmistusohje
Mittaa kulhoon maito, kivennäisvesi, munat, suola, Sunnuntai Juokseva, ohrajauhot ja vehnäjauhot. Sekoita. Anna taikinan tekeytyä kylmässä mielellään muutama tunti.
Kuumenna muurinpohjapannu ja sivele pannulle Sunnuntai Juoksevaa. Kaada taikinaa pannulle ja paista molemmin puolin herkullisiksi letuiksi.
Mittaa marjasekoitus kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä.
Tarjoa herkullinen hillo lettujen kanssa.
Muurinpohjaletut voit valmistaa myös suolaiseksi tarjottavaksi. Valmista reilun kokoinen taikina ja runsaat täytteet ja saat kesäjuhliin iloisen tapahtuman.