Makea mustikka-marenkipiirakka on ihana herkku kahvin kanssa nautittuna.
Pohja |
|
150 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 dl |
sokeria
|
3 |
keltuaista
|
3 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 dl |
manteli- tai hasselpähkinärouhetta
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
Päälle |
|
5 dl |
mustikoita (n. 400 g)
|
1–2 rkl |
perunajauhoja
|
Pinnalle |
|
3 |
valkuaista
|
1 dl |
sokeria
|
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija 26-28 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita keskenään jauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita keskenään mustikat ja perunajauho ja kaada pohjan päälle. Paista uunin keskitasossa noin 35 minuuttia.
Vatkaa paiston loppupuolella valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
Levitä marenki marjojen päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä.
Saat piirakasta gluteenittoman korvaamalla jauhot Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseoksella.