Resepti
Annosmäärä:
10-12 kp
Raaka-aineet |
|
1 pkt |
Sunnuntai Murotaikinaa
|
50 g |
marjoja (esim. mansikoita, vadelmia, pensasmustikoita ja punaherukoita)
|
syötäviä kukkia
|
|
Sunnuntai leivontamargariinia vuokien voiteluun
|
|
Vaniljakreemi |
|
1,5 dl |
maitoa
|
2 dl |
Kuohukermaa
|
3 |
kananmunankeltuaista
|
0,75 dl |
sokeria
|
0,5 dl |
maissitärkkelystä
|
1,5 dl |
vaniljatahnaa
|
1 rkl |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
Valmistusohje
- Valmista vaniljakreemi. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri ja siivilöi sekaan maissitärkkelys samalla sekoittaen. Lisää vaniljatahna. Lämmitä maito-kermaseos kattilassa kiehumispisteeseen. Sitten kaada reilu puolet kuumasta maito-kermaseoksesta ohuena nauhana koko ajan vatkaten keltuaisvaahdon joukkoon. Kaada seos takaisin kattilaan lopun maito-kermaseoksen joukkoon ja lämmitä keskilämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Laske lämpöä ja pidä kattila liedellä vielä noin minuutin sekoitellen samalla. Sitten kaada vaniljakreemi laakeaan astiaan jäähtymään ja peitä kelmulla.
- Voit valmistaa vaniljakreemin jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin. Jäähtyessä kreemi jämähtää, joten vatkaa se käsin notkeaksi ennen käyttöä ja laita sitten pursotuspussiin.
- Ota murotaikina sulamaan.
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Voitele 10-12 kpl leivosvuokia, noin 8-9 cm halkaisijaltaan.
- Kaulitse murotaikina ohuemmaksi ja painele isolla juomalasilla tai muulla sopivalla pyöreällä muotilla taikinasta ympyröitä. Painele ne sitten tiiviisti leivosvuokien sisään. Pistele haarukalla reikiä pohjiin ja paista uunissa noin 15 minuuttia.
- Anna pohjien jäähtyä.
- Pursota vaniljakreemiä pohjien päälle ja koristele marjoilla sekä halutessasi syötävillä kukilla.
- Vinkki. Voit valmistaa myös yhden ison muropiirakan samoista aineksista. Käytä halkaisijaltaan noin 25 cm piirakkavuokaa ja paista pohjaa noin 20 minuuttia.