Ainekset: |
|
3 dl |
maitoa
|
1 tl |
suolaa
|
1 dl |
sokeria
|
1 tl |
kardemummaa
|
1 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
0,5 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
8 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
Paistamiseen: |
|
1 pkt |
Sunnuntai Munkinpaistorasvaa
|
Pinnalle: |
|
sokeria
|
Valmistusohje
Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa 24 osaan. Pyörittele palat pyöreiksi pulliksi ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 170 asteeseen. Öljyn kuumuutta voit kokeilla taikinapalalla.
Tee kohonneisiin pikkupulliin reiät painamalla peukalo ja etusormi pullien läpi. Venytä reikiä hieman. Nosta rinkilät öljyyn reikäkauhalla ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ota kypsät rinkilät öljystä reikäkauhalla valumaan talouspaperilla peitetylle lautaselle. Kierittele munkkirinkilät sokerissa ennen tarjoilua.