Resepti
Annosmäärä:
6
Taikina |
|
1 pkt |
Sunnuntai Piirakkataikinaa (pakaste)
|
Täyte |
|
4 rkl |
tomaattipyreetä
|
3 rkl |
punaista pestoa
|
150 g |
emmental-mozzarellajuustoraastetta
|
250 g |
miniluumutomaatteja
|
1 ruukku |
rucolaa
|
125 g |
mozzarellapalloja
|
1 ruukku |
basilikaa
|
2 tl |
rypsiöljyä
|
½ tl |
mustapippuria
|
Valmistusohje
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Painele taikina pyöreän (halkaisija 24 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyree ja pesto. Ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Puolita kirsikkatomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi. Valuta mozzarellapallot. Asettele paistetun piirakan pääle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, puolitetut kirsikkatomaatit sekä basilika. Valuta päälle hieman rypsiöljyä ja mausta mustapippurilla.