Resepti
Helpon marjapiirakan taikina valmistuu vaivattomasti vain sekoittamalla ainesosat yhteen. Täytteenä voit käyttää haluamiasi marjoja.
Valmistusaika:
alle 60 min
Annosmäärä:
12 palaa (maidoton)
Ainekset: |
|
2 |
munaa
|
1 1/2 - 2 dl |
sokeria
|
2 tl |
vaniliinisokeria
|
3 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 1/2 tl |
leivinjauhetta
|
1 1/2 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
1 dl |
marjamehua tai maitoa
|
Pinnalle: |
|
3-4 dl |
marjoja, esim. puna- ja mustaviinimarjoja
|
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sekoita munat ja sokerit. Käytä happamille marjoille suurempaa sokerimäärää.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, Sunnuntai Juokseva ja neste. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27 cm).
Levitä päälle marjat reunoja myöten.
Paista tasalämmössä uunin alatasolla 25-35 minuuttia. Peitä piirakka paistamisen loppuvaiheessa foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.