Mamman marjapiiras on ikisuosikki! Ihanan pehmeä ja runsaan mustikkainen piirakka maistuu niin tuoreista mustikoista kuin pakastemustikoistakin valmistettuna. Kermaviilin sijaan voit käyttää myös tuorejuustoa tai maitorahkaa. Kokeile mikä on oma suosikkisi!
Ainekset: |
|
400 g |
Sunnuntai Murotaikina
|
200 g |
kermaviiliä
|
1 |
kananmuna
|
1/2 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
2–4 dl |
tuoreita tai pakastemustikoita
|
Valmistusohje
Anna murotaikinan sulaa ja painele se sitten halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
Sekoita kermaviilin, tuorejuuston tai maitorahkan joukkoon rikottu kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä seos piirasvuoan pohjalle ja ripottele pinnalle mustikoita.
Mikäli haluat, että muu täyte näkyy enemmän, laita mustikoita vähemmän. Mikäli haluat oikein mustikkaisen piiraan, käytä koko reseptin marjamäärä.
Jatka kypsennystä 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
Jäähdytä ja tarjoa!