Pohja |
|
200 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia tai
|
2 dl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
2 dl |
sokeria
|
2 |
munaa
|
3,5 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
1 tl |
vanilliinisokeria
|
0,5 dl |
jauhettua hasselpähkinää
|
1 dl |
maitoa
|
Täyte |
|
4 dl |
karpaloita
|
1 rkl |
perunajauhoja
|
2 rkl |
sokeria
|
Kuorrutus |
|
2 dl |
Kuohukermaa
|
2 dl |
fariinisokeria
|
1 rkl |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai
|
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
|
Vuoan voiteluun |
|
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
|
|
Vuoan jauhotukseen |
|
korppujauhoja
|
|
Koristeluun |
|
karpaloita tai hasselpähkinärouhetta
|
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista pala vuoan pohjalle (halkaisija noin 24 cm).
2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Levitä taikina vuoan pohjalle.
3. Ota ½ dl karpaloita erilleen koristelua varten. Sekoita loppuihin karpaloihin perunajauhot ja levitä seos pohjan päälle. Ripottele päälle sokeri.
4. Paista uunin alatasossa noin 30-35 minuuttia (paistoaika riippuu vuoan materiaalista). Anna jäähtyä.
5. Sekoita kerma ja fariinisokeri teflonkattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon margariini. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Kaada kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle. Koristele karpaloilla tai hasselpähkinärouheella.