Tuulihatut; |
|
100 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
2 dl |
vettä
|
2 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
3 |
munaa
|
1/2 tl |
leivinjauhetta
|
Täyte; |
|
1 ps |
Hopeatoffee karkkeja (169 g)
|
1 dl |
Kuohukermaa
|
2 dl |
vispikermaa
|
Koristelu; |
|
60 g |
valkosuklaata
|
lakritsi- tai salmiakkiströsseliä
|
Valmistusohje
Kiehauta margariini ja vesi kattilassa. Lisää jauhot ja keitä seosta puuharukalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä, kunnes taikina ei enää tunnu sormella koskettaessa kuumalta.
Taikinan jäähtyessä laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen ja esivalmistele täyte. Avaa Hopeatoffee-karkit kääreistä ja laita kattilaan yhdessä kuohukerman kanssa. Keitä seosta, kunnes karkit ovat liuenneet kokonaan. Nosta lakritsiseos jääkaappiin viilenemään.
Lisää jäähtyneeseen tuulihattutaikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi leivinjauhe.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle pellille 30 noin 6 cm mittaista taikinapötköä. Leivonnaiset kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi. Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen aikana.
Kun lakritsiseos on täysin viilentynyt jääkaapissa, valmista täyte. Vatkaa ensin vispikerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen kylmä lakritsiseos vaahdoksi. Yhdistä vaahdot vatkaimella ja laita täyte pursotinpussiin.
Tee jäähtyneisiin tuulihattuihin veitsellä viilto toiseen päätyyn. Pursota täyte viillosta tuulihatun sisään.
Sulata valkosuklaa mikrossa ja valuta ohuena nauhana tuulihattujen pintaan. Koristele strösseleillä. Säilytä tuulihatut jääkaapissa.
Voit sulattaa Hopeatoffeet jo edellisenä päivänä ja antaa jäähtyä jääkaapissa yön yli. Jos seos ei ole täysin viilentynyt, se ei vaahtoudu.