Aineosat |
|
3 dl |
maitoa
|
1 |
muna
|
1 dl |
sokeria
|
1 1/2 tl |
kardemummaa
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 ps |
Sunnuntai Kuivahiivaa
|
7-8 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
100 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
Voiteluun ja pinnalle |
|
munaa
|
|
raesokeria
|
|
Täyte |
|
3 dl |
Kuohukermaa
|
3 dl |
fariinisokeria
|
2 dl |
omenahilloa
|
Valmistusohje
1. Valmista kinuski mieluiten jo edellisenä päivänä. Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes se sakenee. Jäähdytä kinuski ja nosta jääkaappiin.
2. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 16 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
5. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä.
6. Vaahdota viilentynyt kinuski sähkövatkaimella vaahdoksi. Halkaise pullat, täytä omenahillolla ja pursota väliin kinuskivaahtoa.